80sGlamRock Radio


80sGlamRock Radio

Ligger nu uppe som podcast på iTunes !

Länk för att hitta podcasten: 80sGlamRock Radio podcast

Annars är det bara att söka på 80sGlamRock Radio på iTunes store
---------------------------------------------------------------------

Länk till livestreamen: 80sGlamRock Radio Livestream



lördag 17 december 2011

Kee Marcello, Rockstjärnan Gud Glömde


Ja då har jag läst klart boken om Kee Marcello. Om ni inte vet vem han är. Så var det han som hoppade in efter Europe sparkade John Norum efter släppet av The Final Countdown skivan. Och var med enda fram till 1992 när Europe bestämde sig för att ta en ''paus''. Europe var en av dom stora på 80-talet med The Final Countdown skivan och Out of this world. Och turnerade världen över inför miljoner av fans. Kee Marcello fick väldigt bra betyg av många resecenter världen över. Och är en utav mina favorit gitarrister..

Boken var bra. Man fick följa med från uppväxten i Umeå. Och att han blev mobbad av många. Och levde farligt när han spelade i gruppen Noice. Punk rock band som alla raggare hatade. Sen startade han bandet Easy Action. Som senare Tommy Nilsson hoppa med i. 1985 var han med i Swedish Metal Aid. Spelade Piano och gitarr solot. Och det var väl där Kee mötte på Joey Tempest och arbetade tillsammans med låten Givin a helpin hand. Sen var även Kee Marcello även en väldigt duktig producent som producerade hela andra skivan med Easy Action.

Men det var inte förens samma dag som när dom skulle ta omslags bilden till That makes one skivan med Easy Action som skulle förändra hans liv. Den dagen ringde Europes manager Thomas Ertman. Han sa att John är borta från Europe och att dom vill ha Kee med i Europe. Kee var väldigt tveksam för han var ju precis klar med sin skiva med Easy Action och dom hade något stort på gång. Han fick bestämma sig över en helg och efter det kunde han inte motstå att säga nej.

Många bra historier får man höra från deras turnerade när dom var som störst. Men över helhet av hela boken så tycker jag man får höra för lite från The Final Countdown och Out Of This World turnéerna. Och sen skulle man få höra mer specifikt om slutet av Prissoners In Paradise tiden tycker jag.. Såklart det står rätt så mycket kul om hans vilda liv från 80-talet.. Men jag ville höra mer!!. boken blir lite dryg i slutet, men det är klart han vill berätta hela sin historia.

Betyg så får den 7/10

+ Om allt som hände på 80-talet med Europe !

- Att man vill höra mer om 80-talet, och att boken blir lite dryg i slutet efter Europe tiden.

Om du gillar Europe och Kee Marcello kommer du att gilla den här boken !!

Inga kommentarer: